Britta Westhausen på National Portrait Gallery, London

Medlem af K2 Britta Westhausen har fået et værk antaget på den internationale, censurerede udstilling “BP Portrait Award 2020” på National Portrait Gallery, London. I alt 1.981 indsendte værker fra kunstnere i 69 lande deltog i konkurrencen – men kun 48 værker blev valgt ud til deltagelse i udstillingen. Så Britta er kommet i fornemt og yderst eksklusivt selskab.

Britta Westhausen deltager med et portræt af sin søn, et cirkelrundt maleri med titlen “The Tea Trader”. Udstillingen vises på grund af corona-krisen kun som en virtuel udstilling, men National Portrait Gallery har bygget “rundturen” i galleriet op, så man faktisk får en ganske livagtig oplevelse ud af at besøge udstillingen hjemme i stuen, og hvert af de 48 viste værker ledsages af en forklarende tekst.


Se udstillingen på: npg.org.uk

Se mere om Britta Westhausen: westhausen.org

Den virtuelle rundgang i National Portrait Gallery’s udstilling giver fornemmelsen af at være til stede i virkeligheden. Et klik på de enkelte billeder åbner en forklarende tekst samt en knivskarp gengivelse af maleriet. Britta Westhausens “The Tea Trader” er det cirkelrunde maleri midt i billedet.
Britta Westhausen: “The Tea Trader”. Akryl på lærred, Diameter: 100 cm.