Memento Mori 11-23 juni 2019

Danske og tyske kunstnere mødes i Helligåndshuset med temaet Memento Mori

Kunstnersammenslutningen K2 har en tysk søstersammenslutning i Stuttgart, [KUN:ST] International.

11.-23. juni 2019 vil de to kunstnersammenslutninger mødes i en fællesudstilling med temaet Memento Mori i Helligåndshuset på Amagertorv. Memento Mori (“Husk, du skal dø”) har især i middelalderen været brugt til at sætte livet i perspektiv. På middelalderens kalkmalerier, gravmæler og monumenter ses afbildninger af kranier, skeletter og knogler. Dette skulle huske mennesket på livets skrøbelighed og dødens nærvær.

Helligåndshuset er grundlagt i 1296 og er en af hovedstadens ældste bygninger. Huset var i begyndelsen hospital for fattige og tog sig af hittebørn. Det blev i 1400-tallet en del af et helligåndskloster og efter reformationen blev det igen hospital, børne- og tugthus samt kapel. Helligåndshuset er således en meget vedkommende ramme for en udstilling med titlen Memento Mori.

Velkommen til fernisering tirsdag den 11. juni 2019 kl. 18-20.
Udstillingen åbnes af formand for Dansk-Tysk Selskab, Karin Heiberg

 

Maleri af Jeanette Elmelund

På udstillingen deltager fra K2 Københavnske Kunstnere:
Bettina Andersen (København S), Helle Rask Crawford (Gribskov), Jeanette Elmelund (Gammel Holte), Hanne Galschiøt (Hellerup), Kim Kartholm (Hellerup), Pernille Koch (Charlottenlund), Aleksander Kosmala (Roskilde), Knud Larn (Hedehusene), Annie Lund (Vanløse), Andreas Nemo (Hasle), Ingeborg Rørbye (København Ø), Isabeel Schmidt (Ishøj), Louise Thygesen (Hammersholt), Britta Westhausen (Frederiksberg)

K2’s gæster:
Vibe Krogsgaard (Slangerup), Poul Jepsen (Frederiksværk), Stinne Teglhus (Hirtshals)

Fra [Kun:st] International:
TBA

I alt 36 kunstnere – 18 fra Tyskland, 18 fra Danmark – deltager i udstillingen der kan ses frem til og med søndag den 23. juni. Åben hver dag kl. 11-17.


Udstillingen er støttet afFind Helligåndshuset på Google Maps


Tilmeld dig ferniseringen på Facebook