Lisbeth Tolstrup

Lisbeth Tolstrup er forfatter og formgiver. Hun har afgang fra tekstillinjen på Kunsthåndværkerskolen i Kolding (1984) og er cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet (2015). Hun har i mere end 30 år arbejdet professionelt med tekst og tekstiler i form af design, undervisning og kreativ virksomhed for flere forlag, blade og enkeltkunder. Blandt hendes primære arbejdsområder er redigering af tekstile fagbøger, kunstnerbiografier og idéudvikling i form af udstillinger og kulturprojekter. Hendes seneste udgivelse er Tekstile smykker (2014).

Som billedkunstner arbejder Lisbeth Tolstrup primært inden for fiber art, hvortil kommer en stigende interesse for tekstilt funderede collager. Hendes udtryksform veksler mellem objekter og større installationer, gerne med indlejrede medbetydninger i form af afgrænsede fragmenter. Hun debuterede ved 8th International Biennial of Minitextiles, Szombathely, Ungarn 1990.

Lisbeths store kærlighed til bøger og tekstiler førte i 2009 til etableringen af TEX-antik.dk – et web-baseret antikvariat med speciale i bøger om håndarbejde, kunsthåndværk og tekstil.

Lisbeth er medlem af KKS – Kvindelige Kunstneres Samfund, kunstnergruppen Klangbund samt AICA – Association Internationale des Critiques d’Art og DJ – Dansk Journalistforbund. Hun er optaget i Kraks Blå Bog, i KVINFO’s ekspertdatabase og biograferet i Weilbachs Kunstnerleksikon.


www.lisbethtolstrup.com
tolstrup@pryds.com

Lisbeth Tolstrup: Rød feber (Red Fever), 2018. Mixed media, 27 cm høj, diameter 16 cm. Foto: Lars Pryds

 

Lisbeth Tolstrup: “F-collage #1”, 2013. Collage på papir, ca. 25 x 25 cm.

 

Lisbeth Tolstrup: Collage, 2013. 25 x 25 cm.